İsrail'den Rusya Ukrayna analizi: Savaşın en büyük kazananı Erdoğan'dır
İsrail basınından Ukrayna analizi: Şimdiye kadarki en büyük kazanan Erdoğan
Giriş Tarihi: 04.03.2022 07:48 Güncelleme Tarihi: 04.03.2022 07:48
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta Türkiye'nin duruşuyla ilgili olarak İsrail basınından Haaretz gazetesi, şimdiye kadarki en büyük kazananın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu yazdı.
Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş, 8. gününde de devam ediyor. Bir yandan çatışmalarda ve bombardımanlarda sivil kayıplar da yaşanırken bir yandan da başta Batı ülkelerinden olmak üzere arka arkaya yaptırımlar geliyor. Türkiye ise Rusya'yı kınamakla birlikte tarafsızlığını sürdürerek diyalog çağrısında bulunuyor.
ERDOĞAN: İKİ TARAFTAN DA VAZGEÇEMEYİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında " ' Ukrayna'dan vazgeç' deseniz vazgeçemeyiz, çünkü ülkemizin buradaki çıkarları çok ileri derecede. 'Rusya'dan vazgeç' deseniz ondan da vazgeçemeyiz, çünkü onunla da şu anda gerçekten ileri derecede birlikteliklerimiz var" ifadelerini kullanmıştı.
"ERDOĞAN'IN STRATEJİSİ İKİ TARAFTAN DA TAKDİR TOPLUYOR"
İsrail basınından Haaretz gazetesi, Ukrayna'da "şimdiye kadarki en büyük kazananın Erdoğan" olduğunu yazdı. Yazıda Erdoğan'ın uyguladığı denge stratejisinin hem Batı ülkelerinden hem de Rusya'da takdir gördüğü belirtildi.
"TÜRKİYE, KOALİSYON İÇİN ÖNEMLİ"
Yazıda, "Erdoğan'ın Kiev'e ziyareti bir dayanışma göstergesiydi. Rusya ile çalışma ilişkisini sürdürürken, Ukrayna halkının yanında kararlı duruşu stratejik olarak dengeledi. Türkiye, Rusya ile muhatap olarak koalisyon için önemli." denildi.
İSRAİL basınından Haaretz gazetesi Türkiye'nin Ukrayna krizindeki duruşunu yazdı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasındaki dengeleme rolünde başarılı olduğunun altı çizildi.
RUSYA ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimi düşürmek için Türkiye'nin diyalog çağrıları ve diplomasi çabaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gerilime ilişkin duruşunu aktarırken, "Ukrayna'dan vazgeçmeyiz çünkü ülkemizin buradaki çıkarları çok ileri derecede. Rusya'dan vazgeçemeyiz çünkü onunla da şu anda gerçekten ileri derecede birlikteliklerimiz var" ifadelerini kullanmıştı.
İsrail basınından Haaretz gazetesinde yer alan bir görüş yazısında Ukrayna'da 'şimdiye kadarki en büyük kazananın Erdoğan' olduğu kaydedildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna arasındaki dengeleme rolünün hem Moskova'dan hem de Batı'dan alkış aldığı belirtildi.
"Türkiye'nin iki ülkeyle de iyi ilişkileri var"
İki ülke arasında savaş başladığında Erdoğan'ın NATO müttefikleriyle aynı çizgide kalarak Rusya'nın operasyonunu kınadığı aktarıldı. Bununla birlikte Türkiye'nin Rusya'ya yaptırım uygulamadığı, Ankara'nın hem Moskova hem de Kiev'le iyi ilişkilere sahip olduğu anımsatıldı.
"Stratejik olarak dengeledi"
Yazıda, "Erdoğan'ın Kiev'e ziyareti bir dayanışma göstergesiydi. Rusya ile çalışma ilişkisini sürdürürken Ukrayna halkının yanında kararlı duruşu stratejik olarak dengeledi. Türkiye, Rusya ile muhatap olarak koalisyon için önemli" denildi.